zondag, december 04, 2022 -
Barneveld, NL
1°C

Bennie gaat overal

mee naartoe’

Bennie

heeft volgers van over de hele wereld

bolognezer verovert harten in barneveld én online


 
Van Japan tot de Verenigde Staten: volgers van over de hele wereld weten de Instagrampagina van ‘Bennie the Bolo’ te vinden. Ook in Barneveld is het pluizige, witte hondje van Joyce Harkema (30) razend populair. De ontmoeting met Bennie in juli vorig jaar was als een aflevering uit Hello Goodbye, vertelt Joyce. ‘Vol spanning wachtten mijn man Robin en ik in de ontvangsthal van Schiphol en toen zagen we hem voor het eerst: een klein, wit hondje in een tasje.’ Omdat er in Nederland bijna geen Bolognezer-fokkers zijn, werd Bennie vanuit Noorwegen ingevlogen toen hij vijftien weken oud was. ‘Het ras is erg zeldzaam. Mijn ouders hebben ook twee Bolognezers, dus ik wist dat dit de allerleukste honden zijn.’ Ruim een half jaar later is Bennie helemaal gewend aan zijn nieuwe nestje en gaat hij overal mee naartoe. ‘Van een lange boswandeling of een weekendje Texel tot onze eigen trouwdag. Hij is er altijd bij.’ Bennie is inmiddels ook een bekend gezicht in de wijk Veller, waar Joyce en Robin wonen. ‘We staan bekend als ‘de hoekwoning met dat witte hondje’ en kinderen bellen soms aan met de vraag of ze hem mogen aaien.’ 
Online is het fotogenieke hondje minstens zo populair; op Instagram heeft ‘Bennie the Bolognese’ ruim duizend volgers – en dat aantal groeit elke dag. Joyce: ‘Ik ben erg creatief en maak elke dag filmpjes en foto’s van Bennie. Op zijn Instagram kan ik me helemaal uitleven.’ Dat de pagina zo’n succes zou zijn, had de HR-adviseur nooit verwacht. ‘Soms vragen bedrijven of ik een hondenspeeltje wil testen in ruil voor een review. Voor dat soort samenwerkingen sta ik zeker open, maar voor nu zie ik het vooral als een hobby. Een hobby waar ik ook nog eens leuke contacten en zelfs vriendschappen aan over houd.’   Fotocredits: Northwood Weddings