zondag, december 04, 2022 -
Barneveld, NL
1°C

Buiten is tegenwoordig net zo belangrijk als binnen’

Barneveldse

buitenkeuken verovert Nederland

Luxe, gezelligheid en lekker eten en drinken


 

De Barneveldse buitenleven-pioniers Gerard Jansen (21) en Christiaan Morren (29) veroveren Nederland met exclusieve buitenkeukens. Wat is hun geheime recept?

Op de foto trekt de moderne, antracietkleurige buitenkeuken met marmeren blad meteen de aandacht. Hij is uitgerust met een Big Green Egg, koelkast en gasbarbecue en biedt de Amsterdamse eigenaren alle ingrediënten om volop van het buitenleven te genieten. ‘Ik hoorde dat er al meerdere geslaagde tuinfeestjes hebben plaatsgevonden’, zegt Gerard van het Kootwijkerbroekse COOXS over dit stijlvolle project. 

Oersterk  
Samen met compagnon Christiaan droomde hij er in 2018 van om de luxe van de binnenkeuken naar buiten te brengen. Maar hoe creëer je een buitenkeuken die bestand is tegen hitte, vorst, regen en wind? ‘Na lang ontwikkelen en testen hebben we een manier gevonden om met massief aluminium een strak en solide meubel te bouwen’, onthult Gerard. ‘Bouten en schroeven zijn volledig weggewerkt en dat draagt net als de afwerking met een fijnstructuur poedercoating bij aan de exclusieve uitstraling.’ Ook het dekton keukenblad is oersterk, in allerlei kleuren leverbaar en bestand tegen alle weersomstandigheden. Groot voordeel: ‘Als je per ongeluk een glas laat omvallen, hoef je niet bang te zijn dat de rode wijn in het blad trekt.’

Luxe en gezelligheid
Luxe accessoires als teppanyaki grillplaten, gaspitten, barbecues, biertaps, ijsblokjesmachines en de populaire pizza-ovens maken de maatwerk buitenkeukens helemaal af. ‘Onze klanten hebben één ding gemeen. Ze houden allemaal van luxe, gezelligheid en lekker eten en drinken’, zegt Gerard, die met COOXS nauw samenwerkt met tuinarchitecten en hoveniers.

Mede dankzij deze partners staat de Barneveldse uitvinding nu op de radar van levensgenieters uit heel Nederland. In de afgelopen maanden stroomden de aanvragen binnen en de mannen weten nu al dat 2022 ook een druk jaar wordt. Daarom zijn ze op zoek naar nieuwe medewerkers. ‘Buiten is voor steeds meer mensen net zo belangrijk als binnen. En dan mag een complete buitenkeuken met alles erop en eraan natuurlijk niet ontbreken.’