Dit past perfect bij onze

jaren zestig-woning

‘We hebben nu veel meer licht
en een mooi uitzicht.’

Metamorfose voor Barneveldse zolder

Sfeer, veel groen en genoeg ruimte rondom het huis waren de redenen voor Petra van den Brand (36) en haar gezin om eerder dit jaar naar de Barneveldse Hugo de Grootlaan te verhuizen. De onlangs geplaatste BASkapel maakt hun karakteristieke jaren zestig-woning helemaal af.

Samen met haar man Wilfred van den Brand (38) en hun drie kinderen woont Petra sinds juni in de staatsliedenbuurt, vlakbij het Barneveldse centrum. ‘Een leuke, sfeervolle wijk’, zegt Petra, die hiervoor in nieuwbouwwijk Veller woonde. Het stel is nog druk aan het klussen, maar de zolder is al voor een groot deel klaar. ‘Die is onderverdeeld in twee ruimtes: onze slaapkamer en een studeerkamer.’

Om op de bovenste verdieping extra ruimte te creëren, keken Petra en Wilfred in eerste instantie naar een dakkapel. ‘Maar we kwamen erachter dat de hoogte van een dakkapel niet boven 1,60 meter uit zou komen’, vertelt Petra. Via een artikel in de Barneveldse Krant ontdekte Petra de BASkapel, een alternatief voor de traditionele dakkapel. ‘Dat stuk kwam eigenlijk precies op het juiste moment voorbij.’

Extra ruimte

‘Met een BASkapel konden we extra ruimte creëren zonder ingrijpende verbouwing’, gaat Petra verder. Bas Verhoek, eigenaar van BASkapel, dacht goed met de Barnevelders mee. ‘Vanaf dat moment ging het allemaal heel vlot.’

Om een nog beter idee te krijgen van de vele mogelijkheden, brachten Petra en Wilfred een bezoek aan de showroom van het bedrijf aan de Stationsweg in Barneveld. ‘We hebben uiteindelijk twee BASkapellen met houten dakramen gekozen. Nog geen vijf weken later zaten ze erop.’

 

Karakter

De plaatsing duurde slechts een halve dag – en het resultaat mag er zijn. ‘We zijn er heel blij mee’, vertelt Petra. ‘Deze dakramen zijn vier keer zo groot als het oude dakraampje dat er eerder zat. We hebben nu veel meer licht en een mooi uitzicht.’ Nog een fijne bijkomstigheid: voor de BASkapel is in de meeste gevallen geen vergunning nodig. ‘Dat scheelt weer een hoop tijd en gedoe. Daarnaast is deze kapel subtieler dan een traditionele dakkapel, waardoor het karakter van onze woning – waar we juist voor gevallen zijn – behouden is.’

Streamer:

‘We hebben nu veel meer licht en een mooi uitzicht’