zondag, december 04, 2022 -
Barneveld, NL
1°C

Eén club,

drie generaties

Chiropractie is de onderhoudsbeurt voor mijn wervelkolom

“Ik blijf VVOP zo lang mogelijk trouw”

Clubliefde voor VVOP overstijgt het voetbalveld

Drie generaties binnen één voetbalclub. De familie Meijer is de verpersoonlijking van clubliefde. Lara (15), Luke (17), Arno (48) en Ger Meijer (85) vertellen over hun passie voor VVOP.

Kleinkinderen aanmoedigen
We beginnen met de nestor van het gezelschap, opa Ger Meijer. ‘We verhuisden in 1971 naar Voorthuizen en ik werd vrijwel meteen lid van VVOP. Ik heb hier zoveel moois meegemaakt, als speler, maar ook als volger. Ik ben er trots op hier Lid van Verdienste te zijn en vind het verder prachtig om mijn kleinkinderen hier aan te moedigen.’

Vriendschappen
Lara speelt in de Meisjes 17-1 en heeft het uitstekend naar haar zin op sportpark De Roeleneng. ‘Ik vind het ook heel mooi dat ik hier heel veel vriendschappen heb opgedaan. VVOP is ook zo’n mooie club, ik zal er niet snel vertrekken.’

Ditzelfde geldt voor Luke. ‘Het zegt natuurlijk alles dat ik hier al op mijn vierde lid werd. De liefde voor voetbal en VVOP zat er al vroeg in. Helaas ben ik nu geblesseerd aan mijn knie. Ik hoop dat ik snel weer kan spelen.’

Kampioenschappen

Arno (vader van Luke en Lara): ,,Ik heb twaalf jaar in het eerste mogen spelen en diverse kampioenschappen meegemaakt. Ik blijf de club zo lang mogelijk trouw: ik speel nog altijd in een vriendenteam, zeven tegen zeven.’ 

Ger Meijer komt met de uitsmijter. ‘Ze zullen me hier nog vaak zien, mijn vrouw heeft namelijk geen geraniums, dus ga ik er ook niet achter zitten.’