Pijnvrij naar huis,
dat was bevrijdend

Chiropractie is de onderhoudsbeurt voor mijn wervelkolom

‘We hebben nu veel meer licht
en een mooi uitzicht.’

Als tiener had Niels Meijer ontzettend veel pijn in zijn rug. Het was zelfs zo erg dat hij er voetbalwedstrijden voor liet schieten. Nadat de nu 32-jarige Niels voor het eerst behandeld werd door een chiropractor, verdwenen zijn klachten.

Hardnekkige rugklachten, nekpijn, migraine of andere problemen aan de wervelkolom. Er waren volgens het RIVM in 2019 ruim 2 miljoen Nederlanders die zich met die klachten bij de huisarts meldden. Niels weet er alles van. ‘Als kind had ik al vanaf mijn tiende ontzettend vaak last van rugpijn.’

Mentaal
Via de huisarts kwam hij bij verschillende therapeuten terecht. ‘Maar niets hielp. En de oefeningen die ik voor thuis meekreeg, deed ik daardoor niet.’ Niels zat ermee. ‘Je wilt als tiener zo graag normale dingen doen, maar een voetbalwedstrijd spelen was zelfs niet meer mogelijk. Mentaal doet dat veel met je.’


Chiropractie
Niels maakte kennis met chiropractie. Een chiropractor bestrijdt niet de klachten, maar zoekt naar onderliggende oorzaken. ‘Ik werd bij Collins Chiropractie eerst gescreend. Daar kwam uit dat ik, simpel gezegd, te weinig kraakbeen tussen mijn ruggenwervels heb, waardoor de wervels elkaar raakten. Dat veroorzaakte die pijn’, schetst Niels, die zegt dat de eerste behandeling, waar zijn wervelkolom werd gecorrigeerd, al direct effect had. ‘Ik ging pijnvrij naar huis, dat was bevrijdend.’

Anno 2021 doet Niels aan crossfit en diverse andere sporten, maar zijn rug blijft een aandachtspunt. ‘Ik zorg ervoor dat de spieren rondom mijn rug goed getraind blijven en eens in de zes weken, wanneer ik voel dat mijn rug stijver wordt, ga ik naar de chiropractor. Ik zie het vooral als onderhoudsbeurt voor mijn wervelkolom en loop telkens weer vrolijk de deur uit.’ Collins Chiropractie in Barneveld houdt geregeld gratis screeningsdagen. De volgende staan gepland op zaterdag 18 december en vrijdag 7 januari.

SUGGESTIES QUOTE
‘Mentaal doet rugpijn veel met je´

‘Chiropractie is de onderhoudsbeurt voor mijn wervelkolom’