zondag, december 04, 2022 -
Barneveld, NL
1°C

‘we hebben vaak aan een

half woord genoeg’

evert, johanneke en johan geven nieuwe impuls aan familiebedrijf

Ze zijn collega’s, maar ook broer en zus. Evert (37), Johanneke (24) en Johan (21) zorgen voor vernieuwing bij Van Wolfswinkel Wonen in Barneveld. Hun laatste wapenfeit: de complete metamorfose van de bovenverdieping van de showroom.

‘Als kind speelden we vaak in de winkel’, vertelt Evert aan de koffietafel. ‘Maar het stond toen zeker nog niet vast dat we later ook in de zaak zouden gaan werken. M’n ouders hebben ons altijd gestimuleerd om zelf te ontdekken waar onze interesses liggen.’ Evert, Johanneke en Johan kozen allemaal hun eigen weg, maar die leidde in alle drie de gevallen toch naar het familiebedrijf aan de Valkseweg. Johan: ,,De kans is groot dat we de zaak in de toekomst overnemen. Op dit moment krijgen we van onze vader (de 61-jarige Evert senior, red.) al veel vrijheid om onze stempel op de winkel te drukken. En als we vragen hebben, is hij altijd in de buurt.’

Vernieuwing

De inbreng van de derde generatie Wolfswinkel is op meerdere plekken zichtbaar. In de afgelopen jaren werd de collectie meubels, vloeren, raambekleding, bedden en complete interieurs stap voor stap uitgebreid en vernieuwd. Johanneke: ‘We houden een groot assortiment klassiek en landelijk, maar daar hebben we andere woonstijlen en kleuren aan toegevoegd.’ De broers en zus zijn ook trots op de nieuwe website en hun meest recente project: de metamorfose van de bovenverdieping van de showroom. ‘De bovenverdieping was donker en gedateerd, maar is nu een volwaardig onderdeel van de showroom geworden’, vertelt Evert.

Familie

Samen met Johanneke en Johan is hij het brein achter de verbouwing, waaraan ook de rest van het team een grote bijdrage heeft geleverd. ‘We werken goed samen’, zegt Johan over de familieband. ‘Vaak hebben we aan een half woord genoeg.’ Johanneke: ‘Natuurlijk verschillen we wel eens van mening, maar daar komen we altijd wel uit.’

De uitdaging voor de komende maanden? Nóg bekender worden in Barneveld en wijde omgeving. Op 19, 20 en 21 mei is er open huis. ‘Veel mensen weten nog niet dat we hier een mooie showroom hebben met meer dan 2500 vierkante meter wooninspiratie.’

Evert (37) heeft een achtergrond in de accountancy. Hij is allround inzetbaar: van administratie tot verkoop en promotie.

Johanneke Morren – van Wolfswinkel (24) gooide het roer om na een periode in de zorg te hebben gewerkt. In het familiebedrijf is ze gespecialiseerd in styling en interieurplannen.

Johan (21) is een echte alleskunner. Hij deed ervaring op bij een internationaal bedrijf, maar is nu fulltime verkoper en planner bij Van Wolfswinkel Wonen.